This website uses cookies to manage authentication, navigation, and other functions. By using our website, you agree that we can place these types of cookies on your device.

View e-Privacy Directive Documents

You have declined cookies. This decision can be reversed.

You have allowed cookies to be placed on your computer. This decision can be reversed.

Informujemy, że od 1 stycznia 2017 roku zmienia się system obsługi sosnowieckich placówek oświatowych (będą obsługiwane przez Centrum Usług Wspólnych). W związku z tym od dnia 01.01.2017 r. wpłaty za obiady należy dokonywać na konto:

Zespół Szkół Ogólnokształcących nr 3 w Sosnowcu, ul. Piłsudskiego 114
ING Bank Śląski nr konta: 83 1050 1142 1000 0090 3110 0390

w opisie przelewy należy podać:

imię i nazwisko dziecka, szkoła
obiady (za miesiąc) ……. 2017r.     ilość obiadów x 4,00 zł
kwota ……………

Uczeń, który nie je obiadu we wszystkie dni tygodnia musi wyszczególnić dni w których będzie jadł  obiad np. poniedziałek, środa, piątek.

np.: Jan Kowalski,  ZSO nr 3
obiady za styczeń 2017     10 obiadów x 4,00 zł
kwota: 40,00 zł

  1. Wpłaty należy dokonywać  do 10-go każdego miesiąca. Po dokonaniu wpłaty należy przedstawić jej potwierdzenie do sekretariatu uczniowskiego nr 25 (osobiście lub przez dziecko).
  2. Rodzic/opiekun dziecka korzystającego z obiadu ma obowiązek zgłosić nieobecność dziecka, w celu odliczenia posiłków w następnym miesiącu.
  3. Zgłoszenie powinno nastąpić dzień przed nieobecnością w szkole, z wyjątkiem poniedziałków, gdzie nieobecność zgłasza się do 8.00. Zgłoszenie powinno być dokonane osobiście lub telefonicznie w sekretariacie szkoły (tel. 32 299 89 42)

Czytaj więcej;   zarządzenie_prezydenta_sosnowca_nr_934.pdf

lutym 2017 roku opłata za obiady wynosi 20 dni x  4,00 zł = 80,00 zł

Poniedziałek 22.05.2017 r.

  • Grochówka na wędzonce 198 kcal (9)
  • Racuchy z jabłkiem i bananem  643 kcal (1,3,7)
  • Sok owocowy 80 kcal

Wtorek 23.05.2017 r.

  • Pomidorowa z ryżem 117 kcal (7,9) 
  • Kotlet mielony, puree, sałata z sosem winegret 575 kcal (10,3,7)
  • Sok owocowy 80 kcal

Środa 24.05.2017 r.

  • Koperkowa z ryżem  200 kcal (9,7)
  • Placek po węgiersku 670 kcal (1,3)
  • Sok owocowy 80 kcal

Czwartek 25.05.2017 r.

  • Rosół z makaronem 134 kcal (1,7,9)
  • Kurczak w sosie słodko-kwaśnym z ryżem 355 kcal (1)
  • Sok owocowy 80 kcal

Piątek 26.05.2017 r.

  • Krupnik z ryżu 129 kcal (9)
  • Filet z soli, puree, surówka z młodej kapusty 563 kcal (1,4,3,7,10)
  • Sok owocowy 80 kcal

Poniedziałek 29.05.2017 r.

  • Fasolowa z ziemniakami 189 kcal (9)
  • Zapiekanka mięsna 620 kcal
  • Sok owocowy 80 kcal

Wtorek 30.05.2017 r.

  • Zupa szczawiowa 120 kcal (7,9) 
  • Gołąbki w sosie pomidorowym, puree 522 kcal (1,7)
  • Sok owocowy 80 kcal

Środa 31.05.2017 r.

  • Botwinka  150 kcal (9,7)
  • Placuszki drobiowe, puree, mizeria 520 kcal (3,7)
  • Sok owocowy 80 kcal

Czwartek 1.06.2017 r.

  • Zupa z soczewicy 300 kcal (7,9)
  • Pulpety w sosie koperkowym, puree, surówka z buraczków  686 kcal (1,3)
  • Sok owocowy 80 kcal

Piątek 2.06.2017 r.

  • Krupnik z kaszy jaglanej  129 kcal (9)
  • Pulpet rybny, puree, surówka wielowarzywna 517 kcal (1,3,4,7,10)
  • Sok owocowy 80 kcal

 * liczba w nawiasie oznacza numer alergenu

  1. Zboża zawierające gluten
  2. Skorupiaki i produkty pochodne
  3. Jaja i produkty pochodne
  4. Ryby i produkty pochodne
  5. Orzeszki ziemne (arachidowe)
  6. Soja i produkty pochodne
  7. Mleko i produkty pochodne
  8. Orzechy
  9. Seler i produkty pochodne
  10. Gorczyca i produkty pochodne
  11. Nasiona sezamu i produkty pochodne
  12. Dwutlenek siarki
  13. Łubin
  14. Mięczaki