Obiady

Informujemy, że od 1 stycznia 2018 roku wpłaty za obiady należy dokonywać na konto:

Zespół Szkół Ogólnokształcących nr 3 w Sosnowcu, ul. Piłsudskiego 114
PKO BP nr 57 1020 2313 0000 3702 0579 6794.

w opisie przelewu należy podać:

imię i nazwisko dziecka, szkoła
obiady za miesiąc  listopad 2018 r.     20  obiady x 4,00 zł
kwota   80,00 zł  (proszę wpłatę pomniejszyć o odpisy za poprzedni miesiąc)

Uczeń, który nie je obiadu we wszystkie dni tygodnia musi wyszczególnić dni w których będzie jadł  obiad np. poniedziałek, środa, piątek.

np.: Jan Kowalski,  ZSO nr 3
obiady za styczeń    10 obiadów x 4,00 zł
kwota: 40,00 zł

  1. Wpłaty należy dokonywać  do 10-go każdego miesiąca. Po dokonaniu wpłaty należy przedstawić jej potwierdzenie do sekretariatu uczniowskiego nr 25 (osobiście lub przez dziecko).
  2. Rodzic/opiekun dziecka korzystającego z obiadu ma obowiązek zgłosić nieobecność dziecka, w celu odliczenia posiłków w następnym miesiącu.
  3. Zgłoszenie powinno nastąpić dzień przed nieobecnością w szkole, z wyjątkiem poniedziałków, gdzie nieobecność zgłasza się do 8.00. Zgłoszenie powinno być dokonane osobiście lub telefonicznie w sekretariacie szkoły (tel. 32 299 89 42)

Czytaj więcej;   zarządzenie_prezydenta_sosnowca_nr_934.pdf

R                           TYGODNIOWY JADŁOSPIS ALERGEN KALORIE
                             PONIEDZIAŁEK      19-11-2018  9,6  198
1  Grochówka z ziemniakami natką pietruszki koperkiem
2  Makaron z kapustą i wędzonką  1 620
3 SOK  OWOCOWY 80
                                WTOREK    20-11-2018  1,7,9 192
1  Pomidorowa z makaronem natka pietruszki koperkiem zabielana śmietaną
2 Filet z kurczaka w płatkach puree marchewka z ananasem w sosie jogurtowym 1,7,3 532
3 SOK  OWOCOWY 80
                                    ŚRODA    21-11-2018  7,9 201
 1 Ogórkowa z ziemniakami natką pietruszki koperkiem zabielana śmietaną
2 Indyk  w sosie curry ryz  1 350
  SOK  OWOCOWY 80
                                    CZWARTEK   22-11-2018  1,7,9  126
1  Selerowa z zacierką natką pietruszki koperkiem zabielana śmietaną
2 Schab duszony puree surówka wielowarzywna 1,7,10
450
3 SOK  OWOCOWY 80
                                    PIĄTEK  23-11-2018 1,9  129
1 Krupnik z kaszy jaglanej z koperkiem natką pietruszki
2  Filet z ryby puree surówka z kiszonej kapusty 1,3,7,4 430
3 SOK  OWOCOWY 80

 

 

 

 * liczba w nawiasie oznacza numer alergenu

  1. Zboża zawierające gluten
  2. Skorupiaki i produkty pochodne
  3. Jaja i produkty pochodne
  4. Ryby i produkty pochodne
  5. Orzeszki ziemne (arachidowe)
  6. Soja i produkty pochodne
  7. Mleko i produkty pochodne
  8. Orzechy
  9. Seler i produkty pochodne
  10. Gorczyca i produkty pochodne
  11. Nasiona sezamu i produkty pochodne
  12. Dwutlenek siarki
  13. Łubin
  14. Mięczaki