Obiady

Informujemy, że od 1 stycznia 2018 roku wpłaty za obiady należy dokonywać na konto:

Zespół Szkół Ogólnokształcących nr 3 w Sosnowcu, ul. Piłsudskiego 114
PKO BP nr 57 1020 2313 0000 3702 0579 6794.

w opisie przelewu należy podać:

imię i nazwisko dziecka,szkoła

obiady za miesiąc marzec 2019 r.  21 obiadów x 4,00 zł. do wpłaty 84,00 zł

{ wpłatę proszę pomniejszyć o odpisy za poprzedni miesiąc  }

  

Uczeń, który nie je obiadu we wszystkie dni tygodnia musi wyszczególnić dni w których będzie jadł  obiad np. poniedziałek, środa, piątek.

np.: Jan Kowalski,  ZSO nr 3
obiady za styczeń    10 obiadów x 4,00 zł {poniedziałki,wtorki,środy}
kwota: 40,00 zł

  1. Wpłaty należy dokonywać  do 10-go każdego miesiąca. Po dokonaniu wpłaty należy przedstawić jej potwierdzenie do intendentki (osobiście  przez dziecko lub telefonicznie}
  2. Rodzic/opiekun dziecka korzystającego z obiadu ma obowiązek zgłosić nieobecność dziecka, w celu odliczenia posiłków w następnym miesiącu.
  3. Zgłoszenie powinno nastąpić dzień przed nieobecnością w szkole, z wyjątkiem poniedziałków, gdzie nieobecność zgłasza się do 8.00. Zgłoszenie powinno być dokonane osobiście lub telefonicznie (tel. 32 299 89 42  wew. 18)

Czytaj więcej;   zarządzenie_prezydenta_sosnowca_nr_934.pdf

R                           TYGODNIOWY JADŁOSPIS ALERGEN KALORIE
                             PONIEDZIAŁEK      18-03-2019  9,7  360
1  Zalewajka na wędzonce  z ziemniakami   koperkiem natką pietruszki
2   Makaron  z serem cynamonem masłem cukrem  1,7 600
3 SOK  OWOCOWY 80
                                WTOREK    19-03-2019  7,9  117
1  Pomidorowa z ryżem natką pietruszki koperkiem zabielana śmietaną
2 filet z piersi kurczaka puree sałata w sosie jogurtowym  1,3,7  530
3 SOK  OWOCOWY 80
                              ŚRODA     20-03-2019 1,9 134
Rosół drobiowy z makaronem  natką pietruszki
2 Indyk  w sosie curry z  ryżem  1,7 340
  SOK  OWOCOWY 80
                              CZWARTEK   21-03-2019  1,9  120
1 Krupnik z kaszy jęczmiennej z ziemniakami natką pietruszki koperkiem
2 Schab w sosie własnym puree buraki w sosie jogurtowo chrzanowym 1,7
618
3 SOK  OWOCOWY 80
                                 PIĄTEK  22-03-2019 1,4,7,9  150
1   Zupa rybna z zacierką   natką pietruszki koperkiem zabielana śmietaną
 2 Naleśniki z dżemem posypką kakaową 1,3,7 350
3 SOK  OWOCOWY 80

 

 

 

 * liczba w nawiasie oznacza numer alergenu

  1. Zboża zawierające gluten
  2. Skorupiaki i produkty pochodne
  3. Jaja i produkty pochodne
  4. Ryby i produkty pochodne
  5. Orzeszki ziemne (arachidowe)
  6. Soja i produkty pochodne
  7. Mleko i produkty pochodne
  8. Orzechy
  9. Seler i produkty pochodne
  10. Gorczyca i produkty pochodne
  11. Nasiona sezamu i produkty pochodne
  12. Dwutlenek siarki
  13. Łubin
  14. Mięczaki