Obiady

Informujemy, że od 1 stycznia 2018 roku wpłaty za obiady należy dokonywać na konto:

Zespół Szkół Ogólnokształcących nr 3 w Sosnowcu, ul. Piłsudskiego 114
PKO BP nr 57 1020 2313 0000 3702 0579 6794.

w opisie przelewu należy podać:

imię i nazwisko dziecka,szkoła

obiady za miesiąc styczeń 2019 r.  21 obiadów x 4,00 zł. do wpłaty 84,00 zł

{ wpłatę proszę pomniejszyć o odpisy za poprzedni miesiąc  }

  

Uczeń, który nie je obiadu we wszystkie dni tygodnia musi wyszczególnić dni w których będzie jadł  obiad np. poniedziałek, środa, piątek.

np.: Jan Kowalski,  ZSO nr 3
obiady za styczeń    10 obiadów x 4,00 zł {poniedziałki,wtorki,środy}
kwota: 40,00 zł

  1. Wpłaty należy dokonywać  do 10-go każdego miesiąca. Po dokonaniu wpłaty należy przedstawić jej potwierdzenie do intendentki (osobiście  przez dziecko lub telefonicznie}
  2. Rodzic/opiekun dziecka korzystającego z obiadu ma obowiązek zgłosić nieobecność dziecka, w celu odliczenia posiłków w następnym miesiącu.
  3. Zgłoszenie powinno nastąpić dzień przed nieobecnością w szkole, z wyjątkiem poniedziałków, gdzie nieobecność zgłasza się do 8.00. Zgłoszenie powinno być dokonane osobiście lub telefonicznie (tel. 32 299 89 42  wew. 18)

Czytaj więcej;   zarządzenie_prezydenta_sosnowca_nr_934.pdf

R                           TYGODNIOWY JADŁOSPIS ALERGEN KALORIE
                             PONIEDZIAŁEK      21-01-2019  9,6  189
1  Fasolowa z ziemniakami   koperkiem natką pietruszki
2   Makaron z kapustą kiszoną i wędzonką  1 620
3 SOK  OWOCOWY 80
                                WTOREK    22-01-2019  7,9,1,6  171
1  Groszkowa z zacierką natką pietruszki koperkiem zabielana śmietaną
2 Placuszki drobiowe puree  sałata w sosie jogurtowym  3,7  410
3 SOK  OWOCOWY 80
                                    ŚRODA    23-01-2019  7,9 150
 1  Barszcz czerwony  z ziemniakami natką pietruszki koperkiem zabielany śmietaną
2 Medaliony z indyka w sosie curry z ryżem  1,7 339
  SOK  OWOCOWY 80
                                    CZWARTEK   24-01-2019  7,9  144
1 Jarzynowa z ziemniakami natką pietruszki koperkiem zabielana śmietaną
2 Gulasz wołowy z kaszą pęczak buraki z cebulką i jabłkiem 1,7
663
3 SOK  OWOCOWY 80
                                    PIĄTEK  25-01-2019 9,1  120
1  Krupnik z kaszy jęczmiennej z ziemniakami  natką pietruszki koperkiem
 2 Filet z ryby puree surówka z kiszonej kapusty 1,3,7,4 420
3 SOK  OWOCOWY 80

 

 

 

 * liczba w nawiasie oznacza numer alergenu

  1. Zboża zawierające gluten
  2. Skorupiaki i produkty pochodne
  3. Jaja i produkty pochodne
  4. Ryby i produkty pochodne
  5. Orzeszki ziemne (arachidowe)
  6. Soja i produkty pochodne
  7. Mleko i produkty pochodne
  8. Orzechy
  9. Seler i produkty pochodne
  10. Gorczyca i produkty pochodne
  11. Nasiona sezamu i produkty pochodne
  12. Dwutlenek siarki
  13. Łubin
  14. Mięczaki