Obiady

Informujemy, że od 1 stycznia 2018 roku wpłaty za obiady należy dokonywać na konto:

Zespół Szkół Ogólnokształcących nr 3 w Sosnowcu, ul. Piłsudskiego 114
PKO BP nr 57 1020 2313 0000 3702 0579 6794.

w opisie przelewy należy podać:

imię i nazwisko dziecka, szkoła
obiady (za miesiąc) ……. 2018 r.     ilość obiadów x 4,00 zł
kwota ……………

Uczeń, który nie je obiadu we wszystkie dni tygodnia musi wyszczególnić dni w których będzie jadł  obiad np. poniedziałek, środa, piątek.

np.: Jan Kowalski,  ZSO nr 3
obiady za styczeń 2017     10 obiadów x 4,00 zł
kwota: 40,00 zł

  1. Wpłaty należy dokonywać  do 10-go każdego miesiąca. Po dokonaniu wpłaty należy przedstawić jej potwierdzenie do sekretariatu uczniowskiego nr 25 (osobiście lub przez dziecko).
  2. Rodzic/opiekun dziecka korzystającego z obiadu ma obowiązek zgłosić nieobecność dziecka, w celu odliczenia posiłków w następnym miesiącu.
  3. Zgłoszenie powinno nastąpić dzień przed nieobecnością w szkole, z wyjątkiem poniedziałków, gdzie nieobecność zgłasza się do 8.00. Zgłoszenie powinno być dokonane osobiście lub telefonicznie w sekretariacie szkoły (tel. 32 299 89 42)

Czytaj więcej;   zarządzenie_prezydenta_sosnowca_nr_934.pdf

R                           TYGODNIOWY JADŁOSPIS ALERGEN KALORIE
                             PONIEDZIAŁEK      23-04-2018 9,6 198
1 Grochówka z wędzonką z natką pietruszki koperkiem
2 Makaron z wędzonka i kiszoną kapustą owoc 1 620
3 SOK  OWOCOWY 80
                                WTOREK     24-04-2018 9,1,7 192
1 Pomidorowa z makaronem  natką pietruszki koperkiem zabielana śmietaną
2 Filet z kurczaka w płatkach kukurydzianych puree surówka z białej kapusty 1,7,10,3 566
3 SOK  OWOCOWY 80
                                    ŚRODA     25-04-2018  7,9 126
 1  Szczawiowa z ziemniakami natką pietruszki koperkiem zabielana śmietaną
2  Gulasz po węgiersku z kaszą jęczmienną surówka z kiszonego ogórka  1 616
  SOK  OWOCOWY 80
                                    CZWARTEK   26-04-2018  7,9,1  134
1  Rosół drobiowy z makaronem i natką pietruszki
2  Kurczak w sosie curry z ryżem owoc  1 450 
3 SOK  OWOCOWY 80
                                    PIĄTEK    27-04-2018  1,9  129
1  Krupnik z kaszy jaglanej z koperkiem i natką pietruszki
2  Filet z miruny puree surówka z kiszonej kapusty  1,3,4,7  450
3 SOK  OWOCOWY 80

 

 

 

 * liczba w nawiasie oznacza numer alergenu

Aktualny jadłospis znajduje się w gablocie przy sekretariacie uczniowskim.

  1. Zboża zawierające gluten
  2. Skorupiaki i produkty pochodne
  3. Jaja i produkty pochodne
  4. Ryby i produkty pochodne
  5. Orzeszki ziemne (arachidowe)
  6. Soja i produkty pochodne
  7. Mleko i produkty pochodne
  8. Orzechy
  9. Seler i produkty pochodne
  10. Gorczyca i produkty pochodne
  11. Nasiona sezamu i produkty pochodne
  12. Dwutlenek siarki
  13. Łubin
  14. Mięczaki